کد اقتصادی اشخاص حقیقی

کد اقتصادی اشخاص حقیقی

کد اقتصادی اشخاص حقیقی


منظور از کد اقتصادی اشخاص حقیقی، یک کد 12 رقمی بوده که توسط سازمان امور مالیاتی کشور صادر می‌گردد. کلیه افراد حقیقی و حقوقی، برای انجام فعالیت‌هایی نظیر صادرات، فعالیت تجاری، خدمات، تولید و… نیاز به دریافت کد اقتصادی دارند. لازم به ذکر است این کد، کاملا منحصر به فرد بوده و همانند کد ملی برای اشخاص می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، در ادامه این مقاله همراه دنیز ثبت باشید.

آنچه باید درباره کد اقتصادی اشخاص حقیقی بدانید

سازمان امور مالیاتی کشور، موظف است تا برای کلیه اشخاصی حقیقی یا حقوقی که در امور تجاری، صادرات، خدمات، تولید و… مشغول فعالیت هستند، کد اقتصادی اشخاص حقیقی را صادر نماید. این کد، یک شناسه 12 رقمی و منحصر به فرد است که عدم وجود آن برای افراد می‌تواند به منزله غیر قانونی بودن فعالیت تجاری آنها باشد. در صورتی که تمایل دارید در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کنید این مطلب را به دقت مطالعه نمایید.

چه کسانی باید کد اقتصادی دریافت کنند؟

بر اساس قوانین و امور مالیاتی، کلیه اشخاص حقوقی فعال در حیطه واردات، صادرات، تجارت و… و همچنین کلیه اشخاص حقوقی که دارای مجوز رسمی فعالیت هستند و یا اشخاصی که صاحب یک ملک بوده و آن را تبدیل به ملک تجاری نموده‌اند، ملزم به دریافت کد اقتصادی می‌باشند. لازم به ذکر است، تکایا، مساجد و حسینیه‌ها، نویسندگان، هنرمندان و نقاشان و کلیه افرادی که در امور مذهبی، فرهنگی، هنری و ادبی فعالیت می‌کنند نیازی به دریافت کد اقتصادی نخواهند داشت.
همانطور که گفته شد، منظور از کد یا شماره اقتصادی، یک شناسه منحصر به فرد 12 رقمی بوده که شرکت‌ها بدون دریافت آن، امکان فعالیت تجاری به شکل قانونی را نخواهند داشت. سازمان امور مالیات نیز به منظور اخذ مالیات از این افراد، شماره اقتصادی را دریافت خواهد نمود. از این رو، نیاز است تا این کد را دریافت کنید و دریافت آن الزامی است.
دریافت کدهای اقتصادی، همچنین برای انجام فعالیت‌هایی نظیر عقد قراردارد با سایر شرکت‌ها، مشارکت در مزایده‌ها و مناقصه‌ها، دریافت گواهی ارزش افزوده و یا حتی تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی نیز بسیار ضروری است. بنابراین همانطور که مشاهده کردید، برای آنکه بتوانید یک فعالیت تجاری کاملا قانونی را داشته باشید نیاز به این کد خواهید داشت. طبیعتا نبود این کد نشان از غیر قانونی بودن یک فعالیت تجاری دارد. در صورتی که شما، به عنوان یک شخص حقیقی، در یک حیطه تجاری فعالیت دارید اما فاقد یک کد اقتصادی هستید، مشمول اخذ جریمه خواهید شد. پرداخت دوبرابر سود کل معاملات، پلمپ محل تجاری به مدت 3 ماه و حبس شخص به مدت 3 تا 6 ماه از جمله جریمه‌هایی هستند که شما به عنوان شخص متخلف، ناچار به پرداخت آن خواهید بود. نکته‌ای که در مورد کد اقتصادی وجود دارد آن است که از آنجایی که این کد منحصر به فرد است، با فوت شخص حقیقی، می‌بایست نسبت به ابطال آن اقدام نمود. همچنین در صورتی که شخص حقیقی تصمیم بر اتمام فعالیت تجاری خود داشته و یا بخواهد جواز فعالیت خود را لغو نماید می‌بایست با دریافت حکم از مراجع قضایی، نسبت به ابطال کد اقتصادی خود اقدام نماید.

 

دریافت کد اقتصادی

دریافت سریع کد اقتصادی چگونه امکان‌پذیر است؟

همانطور که گفته شد، دریافت این کد برای اشخاص حقیقی و حقوقی از اهمیت بالایی برخوردار است و نبود آن به منزله غیر قانونی بودن یک فعالیت تجاری محسوب می‌شود. از این رو، در صورتی که به شما به عنوان یک شخص حقیقی مشغول فعالیت تجاری هستید می‌بایست نسبت به دریافت این کد اقدام نمایید. در وهله اول، لازم است تا با نحوه دریافت کد اقتصادی آشنا شوید. برای این کار، نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید:

  • در ابتدا به سایت www.tax.gov.ir مراجعه نموده و مدارک موردنیاز را تکمیل کنید.
  • به قسمت مستغلات مراجعه کرده تا بررسی مدارک انجام گیرد.
  • سپس به منظور راستی‌آزمایی، مرحله نوبت‌دهی انجام می‌گیرد.
  • در مرحله بعد، پرونده تشکیل می‌شود.
  • پس از تشکیل پرونده، نوبت به تخصیص کد اقتصادی می‌رسد.
  • برای دریافت کد اقتصادی نیاز به آماده‌سازی مدارک دارید. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
  • گواهی امضای صاحبان امضا در شرکت
  • اساسنامه، تقاضانامه و به طور کلی مدارک ثبتی شرکت
  • کپی برابر مدارک شناسایی تمامی اعضا شامل اصل شناسنامه و کارت ملی
  • سند مالکیت یا اجاره‌نامه رسمی و دارای کد رهگیری
  • مهر شرکت

در صورتی که به عنوان شخص حقیقی اقدام به دریافت کد اقتصادی نمودید، نیاز است تا مدارک زیر را ارائه نمایید:

  1. کپی شناسنامه و کارت ملی
  2. تکمیل کردن فرم کد اقتصادی
  3. پروانه کسب معتبر
  4. عکس 4*3

پس از طی نمودن مراحل بالا، تمام اطلاعات پرونده مالیاتی، کد اقتصادی و همچنین شماره پرونده مالیاتی، به شرکت ارسال خواهد شد. در صورتی که تمایل دارید در سریع‌ترین زمان ممکن، اقدام به دریافت کد اقتصادی خود نمایید کافیست به سایت امور اقتصادی و دارایی کشور به نشانی www.tax.gov.ir مراجعه نمایید.

 

استعلام کد اقتصادی
استعلام کد اقتصادی

نحوه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقیقی با کد ملی

همانطور که گفته شد، اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور انجام هرگونه فعالیت تجاری، ملزم به دریافت کد اقتصادی هستند. طبیعتا فعالیت واحدهای تجاری، بدون اخذ این کد، غیر قانونی بوده و در صورت ادامه پیدا کردن فعالیت، شخص ملزم به پرداخت جرائم سنگین، از هزینه نقدی تا حبس خواهد شد. گاهی مواقع شما قصد دارید تا به یک شخص حقیقی، به یک معامله تجاری بپردازید. برای همین منظور، اولین مورد آن است که از طریق کد ملی شخص، نسبت به استعلام کد اقتصادی وی و بررسی اعتبار قانونی اقدام نمایید. لازم به ذکر است استعلام کد اقتصادی به کمک کد ملی بسیار ساده بوده و برای این کار تنها نیاز است به سایت www.evat.ir مراجعه کنید. در این سایت، با وارد نمودن کد ملی فرد می‌توانید نسبت به استعلام کد اقتصادی اقدام کنید.

کلام آخر

در این مقاله از دنیز ثبت در مورد کد اقتصادی اشخاص حقیقی صحبت کردیم. در صورتی که تمایل به دریافت کد اقتصادی دارید نیاز است تا با تکمیل مدارک، به سامانه دریافت کد اقتصادی مراجعه نموده و کد اقتصادی خود را دریافت کنید. در صورت تمایل به دریافت مشاوره می‌توانید با کارشناسان مجرب ما در دنیز ثبت تماس حاصل نموده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *